Velsmagende småretter inspireret af Østen. Men også taquitos, der skal bidrage til CO2-reduktion. I år blev restauranten i Oslo den første i verden til at opnå FN-anerkendelsen “Climate Neutral Now” for sit bidrag til lavere klimaaftryk.
Af Rita Tvede Bartolomei
ASIA er en restaurant, hvor maden og oplevelsen omkring måltidet er i centrum. Vi siger ofte, at “sharing is caring,” og derfor har vi mange forskellige fristende og lækre småretter, skabt til at deles. Vi ønsker at være et mødested for vores gæster – et sted, de kan besøge ved forskellige lejligheder; uanset om det er en stor fest, en romantisk aften eller et forretningsmøde. Hos os skal alle føle sig velkomne: Vi har servicemindede og imødekommende tjenere og mad, der frister og pirrer smagsløgene. Vores retter passer både til kødelskere, fiskeelskere og veganere, siger Pernille Koppang, driftschef for ASIA Aker Brygge.
HAR BIDRAGET TIL REDUKTION AF 7200 TON CO2
Hun fortæller, at restauranten sandsynligvis er mest kendt for sine taquitos, som har været på menuen fra starten. Disse er nu klimavenlige. Restauranten fik i maj 2019 anerkendelse for sine klimainitiativer fra FN.
Gennem vores samarbejde med CHOOOSE donerer vi 2 kroner for hver portion taquitos, du køber. CHOOOSE arbejder med projekter, der hjælper virksomheder med at kompensere for deres CO2-udslip. Vores bidrag hjælper med at reducere omkring 40 kilo CO2. Effekten svarer til at parkere en bil i 2 uger, som ellers ville have udledt 40 kilo udstødning, siger Koppang.
Inden oktober 2019 havde de bidraget til at kompensere for 7200 tons CO2 gennem finansiering af FN-regulerede CO2-reducerende projekter.
Da vi som restaurant samlet set bidrager til mindre CO2-udslip og satser på flere andre bæredygtige initiativer – som Purezza-konceptet – har vi fået anerkendelse fra FN og er en del af deres “Climate Neutral Now”-initiativ. Vi er i dag den første restaurant i verden, der har fået en sådan anerkendelse, siger Pernille Koppang.
STOPPER ENGANGSARTIKLER OG PLASTIKRØR
Purezza har sammen med flere bæredygtige tiltag givet ASIA en endnu stærkere miljøprofil. Restauranten serverer blandt andet MSC-certificeret fisk, økologisk kaffe, bruger Svanemærkede produkter og nedbrydelig og genanvendelig emballage.
Vi arbejder på at reducere al engangsindpakning, og nogle af de tiltag, vi har foretaget, er at fjerne plastikrør og oliebaserede lys i restauranten, siger hun.
Pernille Koppang siger, at restauranten har som mål at reducere madspildet med 20 procent inden 2020. Derudover ønsker de at tilbyde nye og spændende vegetariske retter.
Så gæster, der normalt vælger traditionelle kødretter, kan blive inspireret til at prøve grønne og smagfulde alternativer til kød. Vores arbejde med bæredygtighed fortsætter, og vi ønsker at finde flere kreative måder at forbedre os på, siger hun.
UNDSKIPPER LAGER OG TRANSPORT AF STORE MÆNGDER FLASKEVAND
Driftschefen hos ASIA Aker Brygge siger, at Purezza Premium Water var en meget mere bæredygtig løsning end almindeligt flaskevand.
Det var en øjenåbner for os, da vi så, hvor mange flasker der unødigt blev transporteret til ASIA hver uge. Vi har jo så godt vand her i Norge, og med filtreringen og muligheden for kulsyre i systemet bliver det endnu bedre. Derudover er det meget tidsbesparende ikke at skulle flytte vand op fra kælderen, hvilket giver mere lagerplads og er økonomisk besparende, siger hun.
Koppang siger, at både gæster og medarbejdere kun har givet positive tilbagemeldinger om Purezza.
Indførelsen af Purezza har været et af de mange tiltag, vi har gjort for at få bæredygtighed øverst på dagsordenen hos os på ASIA. Vi hørte tilfældigt om Purezza via en af deres sælgere, siger Pernille Koppang.
Er du interesseret i at servere Purezza på din restaurant?
Du kan nu finde Purezza på restauranter over hele Nordamerika, Europa og Australien. Purezza tilbyder restauranter en bæredygtig vandløsning med positiv indvirkning på bundlinjen.
Kontakt os i dag for at tale med en Purezza-ekspert og finde den rette løsning, der passer til din restaurants behov.