Norges bedste bjerg- og spa-hotel har valgt at droppe vand fra plastflasker

juni 5, 2019
blog-hero-purezza02

815 meter over havet giver Norefjell Ski & Spa dig oplevelser for alle sanser: Friluftsliv i storslået natur og afslappende spabehandlinger, men også gode madoplevelser. Med miljø og bæredygtighed som et vigtigere satsningsområde, var det naturligt at vælge Purezza som restaurantvand.

Af Rita Tvede Bartolomei, Foto: Kalle Hagglund

Norefjell Ski & Spa åbnede i 2009 og har i løbet af de sidste 10 år modtaget flere priser: Hotellet er blandt andet blevet kåret som bedste spa-resort af World Travel Awards og World Luxury Spa Awards. Fjeldhotellet tilbyder gæsterne helårsoplevelser: Uanset om du vælger at tage derop om vinteren eller i den snefri sæson.

NB: Alle fotos: Francisco Munoz - Hotel Norge

Har ansat ny chefkok

«Fjellet» har både à la carte-menu med individuelle retter, tre-retters-menu og buffet-meny.

– Vi har en speciel beliggenhed, der klart adskiller os her i Buskerud. Vores madkoncept er under konstant udvikling. For kort tid siden ansatte vi en ny executive chef, Lukasz Malcher. Han er i fuld gang med at præge menuen. Kort sagt vil jeg dog sige, at vores retter er baseret på lokale, sæsonbetonede råvarer med et klassisk twist, siger Tommas Fokdal, der er hotellets F&B-manager.

Dagbladet gav i 2017 karakterer til de 6 bedste spa-hoteller i Norge, og her klarede Norefjell sig bedst: Maden fra deres restaurant “Fjellet” og [oplevelsen af hotellet fik karakteren 6.](https://www.dagbladet.no/tema/her-er-norges-seks-beste-fjellspa/66624020)

Ingen plastik – ingen levering af flasker

Med øget opmærksomhed på bæredygtighed som god forretningsstrategi blev det naturligt for Norefell Ski & Spa at finde et alternativ til traditionelt flaskevand. I juli 2018 traf fjeldhotellet en bevidst miljømæssig beslutning, der også viste sig at medføre mindre logistik og økonomiske besparelser.

– Det var perfekt at få et system, der sikrede os godt og velsmagende vand. Vi undgår nu levering af store mængder flasker, og vi undgår returnering af pantflasker, siger Tommas Fokdal.

Fokdal siger, at erfaringerne, personalet og gæsterne har haft med Purezza, indtil videre kun er positive.

– Derudover kan de ansatte lide, at vandet altid er let tilgængeligt, siger han.

Ingen opbevaringsplads, løber aldrig tør og tilgængeligt fra hanen

Purezza kommer som en tappekrans-løsning, der kobles rett på vandforsyningen i lokalet. Restaurantvandet serveres til gæsterne i glasflasker, der kan vaskes i opvaskemaskinen og bruges igen og igen. Affaldsmængderne er betydeligt reduceret, og vi løber aldrig tør for produktet. Det er bare at åbne for hanen og vælge med eller uden brus. Derudover er det naturligvis også meget pladsbesparende og praktisk, da vi ikke længere behøver ekstra opbevaringsplads til flaskevand, siger Tommas Fokdal.

Gir deler af vand-omsetningen til UNICEF

Deler af omsetningen af Purezza-vannsalget går til UNICEF, og det gjør det ekstra populært blant gjestene til Norefjell Ski & Spa, forklarer Tommas Fokdal.

– I august skal vi betale ud til UNICEF det vi har fått inn gjennom Purezza-salget i løpet av et år. Vi synes dette restaurantvannet er et skikkelig «people and planet-friendly»-produkt. Å få mulighet til å merke vannkaraflene med vår logo er flott. Purezza er med på å styrke vår merkevare ved at vi har tatt et bærekraftig valg for vår restaurantdrift, sier Tommas Fokdal.

NB: Alle fotos: Francisco Munoz - Hotel Norge

Er du interesseret i at servere Purezza på din serveringsvirksomhed?

Du kan nu finde Purezza på serveringssteder over hele Nordamerika, Europa og Australien. Purezza tilbyder restauranter en bæredygtig vandløsning med en positiv indvirkning på bundlinjen.
Kontakt os i dag for at tale med en Purezza-ekspert og finde det rette produkt og den rette service, der passer til din serveringsvirksomheds behov.

LÆS MERE

Læs mere om Purezza Premium Water