I mere end 20 år har Baltazar i Oslo serveret kvalitetsitalienske retter til nordmændene. Faktisk har de været så gode til italiensk madlavning, at den anerkendte ‘Accademia della Cucina Italiana’ har udnævnt Baltazar til Norges bedste italienske restaurant.
Af Rita Tvede Bartolomei
Baltazar Ristorante & Enoteca blev etableret i 1997 af Dag Tjersland, der er uddannet som kok på Stattholdergården hos den kendte sørlanske kok Bent Stiansen. Dag er også uddannet som vinkelner og faglært tjener. I dag er Ingunn Svoren og Dag Tjersland daglige ledere af restauranten. De driver også Skur 33 i Oslo, der åbnede i 2014: En profileret trattoria, der har specialiseret sig i italiensk skaldyr.
Vi begyndte hurtigt at fokusere på en italiensk koncept. I dag er Baltazar blevet en institution, hvor vi serverer både frokost og middag. Vi er en restaurant, hvor alt er lavet fra bunden. Vi laver frisk pasta hver dag af rent mel. På Baltazar skal atmosfæren være afslappet, hvor du kan vælge mellem et stort udvalg af italienske vine. Her kan du opleve moderne og traditionelle retter fra moderlandet Italien. Vi plejer at sige, at det er det nærmeste, du kommer til Italien i Norge, som den seneste anmeldelse fra Aftenposten beskrev os som, siger Dag Tjersland.
En god ambassadør for Italien
Tjersland har også delt sin viden om italiensk madlavning med læserne af Dagens Næringsliv, i en artikelserie i magasinet D2 i 2018.
Blev udnævnt som Norges bedste italienske restaurant
Baltazar er blevet udnævnt som Norges bedste italienske restaurant af Accademia della Cucina Italiana.
Vi har også modtaget et diplom fra Italiens ambassadør i Norge. Det skyldtes, at vi var gode ambassadører for Italien med vores restaurantkoncept. Baltazar har fået mange gode anmeldelser i medierne, hvilket vi selvfølgelig værdsætter. 12 år i træk har vi modtaget ‘Wine Spectator Award of Excellence’ for vores unikke italienske vinkort, siger Tjersland.
Førsteklasses råvarer og producenter = Kvalitet
Menuen på Baltazar varierer med sæsonen, og Tjersland fortæller, at restauranten kombinerer brugen af de allerbedste råvarer – både fra Norge og Italien. Baltazar ønsker at være en folkelig restaurant, der er førende inden for kvalitetsråvarer fra Italien og Norge.
Vi vælger kun de bedste italienske producenter og har klassikere som Vitello Tonnato og Caprese med tomater fra Hansand Gård, når sæsonen tillader det. En klassisk dessert som Tiramisu er altid en del af menuen. Ofte serverer vi risotto eller pasta med svampe eller trøffel som specialiteter, eller vi har et godt udvalg af pastaretter og hovedretter med skaldyr, fisk og kød, siger han.
Om sommeren har Baltazar også en skøn udendørs terrasse midt i centrum: Den ligger i en grøn oase i parken bag Oslo Domkirke.
Bæredygtigt vand: Valgte Purezza på begge restauranter
Purezza-restaurantvand blev valgt som drikkevand til både kunder og medarbejdere på både Skur 33 og Baltazar. Hovedårsagen var bæredygtighed og miljøvenlighed.
Vi arbejder hele tiden på at forbedre vores miljøprofil og ønsker samtidig kvalitet i alle råvarer. Derfor ønskede vi en endnu bedre drikkevandsløsning. Det var naturligt for os at vælge Purezza, da det passede ind i vores koncept. Derudover var det et mål for os at erstatte al det flaskevand, vi solgte, siger Tjersland.
Nysgerrig efter at lære mere om madlavning fra Toscana? Læs mere i Dag Tjerslands bog ‘Mitt Toscana’. Bogen fra 2010 fik strålende anmeldelser i pressen.
Nettside:
Booking: